Skład:
75 dkg mąki
1 łyżeczka sody
0,5 łyżeczki amoniaku 9 rozpuścić w mleku)
1 jajko
2 łyżki roztopionego, gorącego miodu
6 łyżek śmietany
12dkg cukru
10dkg masła
Utrzeć masło z cukrem i jajkiem oraz miodem, dodać amoniak, sodę, śmietanę, zarobić ciasto z mąką i upiec 3 placki.
Masa krem:
0,5 l mleka ( 2 szklanki)
24dkg cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki kartoflanej
20dkg masła
Masło, cukier i połowę mleka zagotować. W drugiej połowie rozpuścić mąkę, wlać powoli do masy, zdjąć z ognia po zagotowaniu i smarować placki. Smacznego
0 komentarze
75 dkg mąki
1 łyżeczka sody
0,5 łyżeczki amoniaku 9 rozpuścić w mleku)
1 jajko
2 łyżki roztopionego, gorącego miodu
6 łyżek śmietany
12dkg cukru
10dkg masła
Utrzeć masło z cukrem i jajkiem oraz miodem, dodać amoniak, sodę, śmietanę, zarobić ciasto z mąką i upiec 3 placki.
Masa krem:
0,5 l mleka ( 2 szklanki)
24dkg cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki kartoflanej
20dkg masła
Masło, cukier i połowę mleka zagotować. W drugiej połowie rozpuścić mąkę, wlać powoli do masy, zdjąć z ognia po zagotowaniu i smarować placki. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz